“Ik ben in een rustig hoekje gaan zitten.”

Den Haag, maandag 30 december 1624

Mijn broer Steven heeft stevige pijnen aan zijn dubbele beenbreuk, maar aan aandacht geen gebrek! Het is hier een komen en gaan van vrienden, vreemden, buren, chirurgijns en doctoren die allemaal komen kijken hoe het met hem gesteld is. Ook zijn heer, rekenmeester Ventiarius Riccen, kwam net langs op ziekenbezoek. Ik ben nu maar even in een rustig hoekje van de keuken gaan zitten.

David ontving ondertussen wel vier uitnodigingen voor de avondportie. Iedereen is natuurlijk reuze benieuwd naar zijn verhalen van hun rampzalige reis en naar zijn wedervaren met juffer Bloemaerts. Althans dat vermoed ik, want het is dat Jaccomijntje mij over Davids liefdesmissie heeft verteld, anders had ik van niets geweten.

Het weer van 30 december 1624:
“Schoon ende stil weder met sonneschijn, edoch somber op den naermiddagh.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag