“Anders zou ik me stierlijk vervelen.”

Den Haag, zaterdag 28 december 1624

Het zijn een beetje saaie dagen, nu David met Steven in Amsterdam zit. Gelukkig komen tante Annetje en Jaccomijntje af en toe nog even langs om een praatje. Anders zou ik me helemaal stierlijk vervelen.

David is van plan in Amsterdam bij de gebroeders De Moor langs te gaan. Met hen zal hij wel weer oeverloze gesprekken over de kunsten hebben. En bij de huisvrouw van admiraal Willekens zal diens reis naar Bahia de Todos Santos in Brazilië natuurlijk onderwerp van gesprek zijn.

Ik ben benieuwd welke verhalen hij allemaal te vertellen heeft als hij terug is. En… of hij mij eindelijk iets zal vertellen over zijn Arnhemse en huwelijksplannen.

Het weer van 28 december 1624:
“Heerlijck ende schoon weder met vrolijcken sonneschijn.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag