“Breckerveld kwam net van de barbier.”

Den Haag, zaterdag 21 december 1624

Breckerveld kwam vandaag eindelijk weer eens langs. Tijdens de avondportie vanzelfsprekend, maar dat gaf niet. Hij moest eens weten hoe fijn ik zijn bezoek vind, want het brak de dag. Breckerveld kwam net van barbier Cornelis aan de Papestraat. Dat was wel weer eens nodig ook, want hij zag er nogal verlopen uit de laatste tijd. Je zou haast denken dat ‘ie ziek was!

Zelf ben ik in de voormiddag hier aan de Hoogstraat even bij meester Cornelis Oliviersz geweest. Meester Oliviersz is hoeden- en lintenverkoper en David had wat franjes nodig voor de wanten die zuster Eva voor hem maakt. Het is altijd leuk om daar iets te mogen uitzoeken en ik ben goed geslaagd. Ook David was tevreden met mijn aankoop, dus we hebben het goed vanmiddag naar Delft verstuurd zodat zuster Eva verder kan met Davids wanten.

Het weer van 21 december 1624:
“Al den dag veranderlijck weder, voormiddags scheen de son zeer helder ende al den naermiddag regende het tot inde Nachte wech.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag