“Ik hield het vlees warm op een komfoor.”

Den Haag, donderdag 19 december 1624

Vandaag waren Herman Breckerveld en zijn huisvrouw Jenneke Arents hier te gast op de middagportie. Ik had vlees gemaakt dat ik op tafel in een grote schaal warm hield op een komfoor. Heel lekker! Daarna hebben we tot het donker bij het vuur zitten praten over van allerlei.

Tegen de avond arriveerde er een brief van cousijn Jacob Janss Lanssman uit Amsterdam. Tante Annetje had hem gevraagd of hij via zijn functie als equipagemeester bij de Generaliteit voor haar zoon Hendrik een baantje kon regelen op een van de schepen van de West Indische Compagnie, maar hij is daar helaas niet in geslaagd.

Het weer van 19 december 1624:
“Al den dag windig, regenachtig ende veranderlijck weder met sonne-schijn naer den middag.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag