“Ik was stiekem in Davids comptoir.”

Den Haag, zaterdag 14 december 1624

De laatste nieuwtjes van vandaag:

Mijn broer David heeft voor en na de avondmaaltijd een brief geschreven aan Herman Jansz te Arnhem waarin hij zijn interesse in de positie van meester van de Franse school aldaar kenbaar maakt. Eigenlijk hoor ik dit niet te weten, maar ik zag de brief liggen toen ik stiekem in zijn comptoir was.

Ik word heel zenuwachtig van die brief, maar ik durf niet aan David te vragen wat zijn mogelijke vertrek naar Arnhem voor mij zal betekenen. Zelf is hij er ook nog niet over begonnen. David zal toch niet tot het laatste moment wachten om mij erover te vertellen?

In Delft is vanochtend vroeg de broer van tante Annetje na een zware ziekte overleden. Gelukkig was tante gisteren nog op tijd in Delft om afscheid van oom Simon te nemen.

Het weer van 14 december 1624:
“Van de Nacht af zeer regenende ende doncker weder tot weder in de Nacht, tegen de Nacht zeer sterck waeijende.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag