“Zuster Eva zal vast goed voor de zieke Sara zorgen.”

Den Haag, zondag 8 december 1624

Vanochtend waren we bij de preek in de Franse kerk. Daarna is David naar Delft vertrokken om broer Hendrik te bezoeken. Hendrik schreef ons dat Sara, hun kleine meid, roodvonk lijkt te hebben. Ze is helemaal niet lekker, heeft allemaal jeukende, rode spikkels op haar kleine lijfje en rare rode wangen.

Arm kind. Ik moet er niet aan denken dat Adriaan, Sara of Roeltje ineens zo ziek worden. Ze zijn, net als Hendriks Sara, nog zo klein en kwetsbaar, dus je weet nooit zeker of het goed afloopt. Maar goed, vandaag waren ze druk in de weer met z’n drieën, dus voorlopig hoef ik me geen zorgen te maken.

Lepel
Papkom

Het weer van 8 december 1624:
“Heerlijck weder met geduerigen sonneschijn, edoch wat koeltiens.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag