“De kinderen kregen vandaag hun Sinterklaasgoed.”

Den Haag, vrijdag 6 december 1624

Sint heeft de kinderen weer goed bedeeld dit jaar! Vanochtend vroeg kwam broer Steven al langs met zijn Sinterklaasgoed, en Jaccomijntje kwam in de loop van de ochtend namens tante Annetje ook nog van alles brengen. En ik had zelf gister natuurlijk ook wat inkoopjes gedaan.

Adriaan kreeg een tol en een kolfstok van de Sint, Sara een leuk setje poppengoed. Zo kan ze zich haar toekomstige huwelijkstaken vast een beetje eigen maken. Andere nuttige geschenken waren een ABC-boek en een schoolbord voor Adriaan, waarin hij straks zijn schoolspullen kan meenemen. Roeltje kreeg een mooie nieuwe pop. Alledrie kregen ze peperhuisjes met suikererwten, vijgen, noten en sluitappelen. Dat zijn appels waarvan het klokhuis wordt verwijderd, waarna het gat wordt gevuld met muntjes.

Poppengoed

Het weer van 6 december 1624:
“Al regenachtig ende ongestadig weder, de sonne zig oock al zomtijts vertoonende.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag