“De kinderen breken de boel af in huis.”

Den Haag, zaterdag 30 november 1624

Adriaan en Sara breken de boel af in huis, omdat ze met dit weer weinig naar buiten kunnen. David zit intussen al de hele middag bij kaarslicht De Mannelijcke Achtbaerheijt van Jacob Cats te lezen. Als hij zo doorgaat heeft hij het boek vandaag nog uit.

Hij heeft me toegezegd dat hij vandaag nog de briefjes zal schrijven waarmee hij in december het schoolgeld van zijn pupillen zal innen. Zo komt er tenminste op tijd weer geld in kas om ons huishouden te bestieren. Ik ben dankbaar dat we ons geen geldzorgen hoeven te maken. Met de pest, de oorlog en Abraham hebben we al genoeg aan ons hoofd, maar er zijn huishoudens genoeg die niet rond komen. We mogen ons gelukkig prijzen.

Davids dagboek

Het weer van 30 november 1624:
“Al den dag over doncker ende regenachtig.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag