“Ik voel me wat verbrast.”

Den Haag, woensdag 20 november 1624

De harstmaaltijd van gister was heel genoeglijk, maar ik voelde me vandaag toch wel wat verbrast. Ik weet niet of dat nou aan het overdadige maal lag of aan het bier en de wijn die rijkelijk vloeiden. Het leek vandaag ook wel of de kinderen veel meer herrie maakten dan normaal. Zeker toen Adriaan en Sara ruzie kregen over wie er met de opgeblazen blaas van tante Annetjes os mocht spelen.

Vanavond zijn we bij tante op de portie geweest. We zijn net weer thuis. Mijn broer David slaat nu nog even aan het dichten op zijn comptoir; ik ga naar bed, want ik wil eens een nachtje goed bijslapen. Het is al middernacht.

Kruik
Pasglas

Het weer van 20 november 1624:
“Al doncker ende nat weder, doch weijniger regen.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag