“David laat tante Annetje rundvlees kopen.”

Den Haag, woensdag 13 november 1624

Zo, David maakt eindelijk werk van de vleesinkoop. Althans, hij heeft tante Annetje gevraagd enig rundvlees voor hem te kopen. Dus daar maakt hij zich weer eens lekker makkelijk vanaf. Maar goed, als we op deze manier uiteindelijk genoeg vlees hebben om de winter mee door te komen, dan zal ik me verder niet beklagen. Er was vandaag al genoeg om me aan te ergeren.

Zodra hij bij tante Annetje zijn bestelling had geplaatst, zou David thuis komen eten. Maar toen ons Adriaan hem ging zoeken, bleek David bij kleermaker Berend Zwidde te zitten en daar op de portie te blijven. De heren moesten hoognodig bijpraten over hun weduwlijke toestand. Dus uiteindelijk zat ik met Adriaan, Sara en Roeltje aan een koude dis.

Davids dagboek

Het weer van 13 november 1624:
“Schoon ende droog weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag