“We hebben een maaltijd gehouden van konijn.”

Den Haag, donderdag 31 oktober 1624

Hoe maak je een konijn klaar?! Dat was mijn grote vraag vandaag. Ik voel me soms nog zo’n beginneling in de keuken. Gelukkig weet tante Annetje altijd raad. Zij heeft mij stap voor stap uitgelegd hoe ik het beest moest braden en hoe ik er een lekkere saus bij kon maken van witbrood, wijn, azijn, suiker en boter uit de braadpan.

Tante wist ondertussen te vertellen dat er in Delft vanochtend een grote brand gewoed had. We hebben hier geluk gehad.

Vanavond had David Breckerveld op de portie genood. Dus hebben we een maaltijd gehouden van konijn met duizenden zoete praatjes en grappen. Heel genoeglijk.

Recept
Davids dagboek

Het weer van 31 oktober 1624:
“Voormiddags helder weder ende daernaer regenachtig, somber ende veranderlijck, an de Avont met Oosten wint.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag