“Het is toch een beetje of je pap met bloemen eet.”

Den Haag, dinsdag 29 oktober 1624

Zo, we kunnen voorlopig weer een poosje stoken. Vandaag heeft David twee mooie wagens turf aangekocht. Intussen kwam Breckervelds oom Herman adieu zeggen, want die voer vanmiddag terug naar Amsterdam. Ook broer Steven kwam nog langs voor een praatje.

Vanavond zijn David, ik en de kinderen bij tante Annetje op de portie geweest. Jaccomijntje had een rijstpap met gebraden appeltjes voor ons gemaakt. Heel lekker.

Jaccomijntje maakte de pap op de gewone manier, met hele rijst en melk, maar aan het hof serveren ze ook een deftige variant met rozenwater, zo wist tante te vertellen. De gewone variant lijkt mij lekkerder. Een ‘room van rijst met rozenwater‘ klinkt toch een beetje alsof het naar bloemen zal smaken.

Het weer van 29 oktober 1624:
“Helder ende droog weder met sonneschijn.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag