“Mijn broers zijn naar de ossenmarkt geweest.”

Den Haag, maandag 28 oktober 1624

De harsttijd is begonnen! Deze tijd vind ik met de Vastelavond en de kermis altijd de gezelligste periode van het jaar. Ik kan niet wachten tot ik op een harstmaaltijd word genood.

Vanwege de ossenmarkt is mijn broer Hendrik uit Delft hier nog steeds. Hij, David, Breckerveld en diens oom Herman hebben vandaag meermaals de ossen- en varkensmarkt bezocht. Tussen de middag hebben ze bij Breckerveld gegeten en daarbij een goede herderspul met wijn gedronken. Breckerveld was er zelfs een beetje beroerd van, hoorde ik van David. Maar niet zo beroerd dat hij hier vanavond mijn herdersmaaltijd oversloeg. Ze hebben hier tot 10 uur toe veel zoete praatjes gehouden.

Het Haagse nieuws van vandaag:

Het huis van de lijndraaier, gelegen aan het eind van de Poten bij de brug aan het begin van het Haagse Bos, is vanochtend om vijf uur volledig afgebrand.

Davids dagboek
Lijnbaan

Het weer van 28 oktober 1624:
“Al den voormiddag regen ende zeer vuijl duijster weder, maer de naermiddag over voort schoonweder met sonneschijn.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag