“David is net vertrokken naar raadsheer Pauw.”

Den Haag, woensdag 9 oktober 1624

Vandaag was het Vast- en Biddag in onze Verenigde Nederlandse Provinciën. Wij zijn dus vanochtend én vanmiddag naar de kerk geweest. En na de laatste preek heeft David ons nog langdurig uit de Bijbel voorgelezen.

Daarna vertrok David naar raadsheer Pauw. Hij zou hem zijn eerste kopieerwerk laten lezen en ter plekke correcties aanbrengen onder het toeziend oog van de raadsheer.

Vanavond is David op de portie genood bij tante Annetje. Zelf eet ik straks iets eenvoudigs met de kinderen en ik probeer ze eens op tijd naar bed te brengen. Misschien kan ik daarna nog een stukje in de Bijbel lezen. Juist in deze bittere tijden van oorlog en ziekte kan het geen kwaad om op een dag als deze wat extra te bidden.

Het weer van 9 oktober 1624:
“Al den dag vuijl, regenachtig ende windig weder tot inde nacht toe, zonder dat zig de sonne schier eens vertoonde.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag