“We zijn met de hele kinderschaar op pad geweest.”

Den Haag, maandag 7 oktober 1624

Gezellig! Ik ben vanmiddag met zuster Eva en de hele kinderschaar (haar David, Salomon en Sara en onze Adriaan en Sara) bij Herman Breckerveld en zijn huisvrouw Jenneke op de portie geweest. Dat was een drukke bedoening, maar heel leuk. Volgens mij vond Jenneke dat ook. Ik ben benieuwd wanneer zich bij de Breckervelds het eerste kindje aandient. Ik zie nog steeds geen tekenen.

Na het middagmaal heb ik het gezelschap naar de Delftse schuit aan het Spui geleid.

Minder leuk nieuws: De sterfte te Delft gaat maar door. Wekelijks zijn er nu zo’n 400 slachtoffers te betreuren! Sara Blommaerts ligt nu ook aan de pest. Eerder zijn haar man Pieter, zes van hun kinderen en hun meid al overleden. David is helemaal ontdaan: tijdens de Delftse kermis in juni trok hij nog een aantal dagen met Pieter en Sara op en nu is nagenoeg het hele huisgezin uitgeroeid door de Gave Gods.

Het weer van 7 oktober 1624:
“Schoon weder, hebbende voorgaenden nacht wat geregent.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag