“We hebben de laatste druiven opgepeuzeld.”

Den Haag, woensdag 2 oktober 1624

Adriaan is god lof weer aan de beterende hand. Die lieve Jaccomijntje was vanochtend vroeg hier om te zien hoe het met hem ging. Samen hebben we de laatste druiven die Anneke had meegenomen opgepeuzeld. ’s Middags kwamen broeder Steven, oom Adriaan en natuurlijk Breckerveld nog langs voor een praatje. Voor het overige niet veel meegemaakt vandaag. Alhoewel…

David is nu naar Breckerveld om daar met de jongere broer van onze buurman, apotheker Wou, over de kunsten te praten. Deze jongeman is student in Leiden, maar hij is vanwege de pest naar zijn familie hier in Den Haag uitgeweken. Hij kwam David ophalen en ik moet zeggen: het is een knappe jongeman. Maar ja, als student heeft hij een kansrijke toekomst in het vooruitzicht, terwijl ik als wees mijn dagen slijt tussen de poepbroeken en snottebellen van de kinderen van mijn broer. Dus ik zal me maar geen illusies maken.

Oktober

Het weer van 2 oktober 1624:
“Heerlijck ende somer-weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag