“We hebben opnieuw van onze ham gegeten.”

Den Haag, maandag 30 september 1624

Er bleef gister nog een kontje over, dus we hebben vanavond opnieuw van de ham genoten. David had broer Hendrik geschreven of hij vandaag op de portie wilde komen, maar die was helaas verhinderd. Wel hadden we Breckerveld en Jenneke weer te gast, nu op koude ham. Het was weer heel genoeglijk. Na het eten hebben we Psalm 103 en Psalm 23 gezongen.

Eerder op de dag was ik met ons kleine Roeltje bij tante Annetje op bezoek. Geetruijt Overschie, de peetnicht van Roeltje, was er ook en schonk het kleine kind wel een pond suiker. Een genereus geschenk hoor! En natuurlijk ideaal om de kleine meid mee zoet te houden…

Davids school is dezer dagen bijna leeg: iedereen houdt zijn kinderen thuis uit angst voor besmetting met de pest.

Het weer van 30 september 1624:
“Al den dag meest duijster mottig ende regenachtige lucht, met weijnig sonneschijn, ende dat voormiddags.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag