“En het is ook nog troosteloos herfstweer.”

Den Haag, vrijdag 27 september 1624

Tja, zo mopper ik dat David nooit thuis is, en zo zit hij de hele dag binnen. En daar word ik dan opnieuw gek van. En het is ook nog troosteloos herfstweer. Gelukkig had Jaccomijntje vandaag wel tijd voor een praatje. En ook Breckerveld kwam natuurlijk langs . David heeft een aantal tekenpennen voor hem gesneden. Je vraagt je af waarom Breckerveld dat niet zelf doet. Hij is toch de kunstenaar?

Ondertussen heeft David bedacht dat we weer eens met een aardig gezelschapje aan tafel gaan zitten. Hij is meteen op pad gegaan om oom en tante Van Palesteijn en hun zuster Aagje voor komende zondag uit te nodigen. Het mag dan veel werk zijn om voor een groter gezelschap te koken, maar tegelijkertijd vind ik het ook wel weer de moeite waard. Het is altijd fijn om gasten aan tafel te hebben, hun verhalen te horen en plezier te maken.

Breckerveld
Pennensnijder

Het weer van 27 september 1624:
“Al den dag droef ende regenachtig weder, met weijnig sonneschijn.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag