“We hebben stiekem naar de maaneclips gekeken.”

Den Haag, donderdag 26 september 1624

Och, dat is dan wel weer lief. Davids reiskist arriveerde vandaag uit Amsterdam, en daar zaten lekkere koeken in voor de kinderen, tante Annetje, Jaccomijntje, Breckervelds huisvrouw Jenneke en zelfs voor mij..

Verder heeft David vandaag voornamelijk op zijn comptoir gezeten, om gedichten te lezen, viool te spelen en met mijn broer Steven en Breckerveld te praten. Jaccomijntje kwam ook nog even langs om David een boodschap te brengen. Helaas moest ze snel verder, want ze had van tante Annetje nog veel meer klusjes gekregen.

Nu is David bij Breckerveld en Jenneke te gast op de portie, dus heb ik net om acht uur stiekem met Adriaan en Sara vanaf ons plaatsje naar de maaneclips gekeken. Ik begrijp er niet veel van, maar David had het er vanmiddag met Breckerveld over dat de aarde bij een eclips tussen de zon en de maan in staat en dat de maan dan helemaal rood oplicht. Ik was erg nieuwsgierig hoe dat eruit zou zien. Dat heb ik geweten: die eclips was met zijn bloedrode kleur een verschrikkelijk schouwspel om te zien, dus ik hoop maar dat de kinderen er geen nachtmerries aan over houden. Als David erachter komt dat ik ze heb laten kijken, dan zwaait er wat.

Het weer van 26 september 1624:
“Heerlijck schoon ende getempert weder met geduerigen sonneschijn.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag