“Ik zou David weleens de waarheid willen vertellen.”

Den Haag, woensdag 25 september 1624

Broer Hendrik is pas vanochtend in Delft aangekomen, nadat hij het gister in Amsterdam voor elkaar kreeg om de schuit naar Leiden te missen. Zuster Eva zal hem wel eventjes heerlijk de waarheid hebben verteld.

Het maakt bij David niet uit of hij in Amsterdam is of gewoon thuis, want ook nu zien we hem niet. Vandaag was hij weer de hele dag op pad om aan alle vrienden hier de ‘groetenisse’ te doen van vrienden in Amsterdam. Dat is geen dagtaak, ware het niet dat hij overal een praatje maakt, een glas wijn drinkt of zelfs op de portie blijft. Ondertussen paste broer Steven nog een extra dag op Davids school. En zit ik hier met de kinderen.

Zelf had ik mijn handen graag even vrij willen hebben om op mijn gemak naar de markt te kunnen gaan. Maar een uurtje op de kinderen passen om mij een plezier te doen, is er in Davids geval nooit bij.

Het weer van 25 september 1624:
“Schoon ende heerlijck weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag