“De kermis is toch de leukste tijd van het jaar.”

Den Haag, zondag 22 september 1624

David is op de Amsterdamse kermis. Ik wilde dat ik daar ook was, want tante Annetje vertelde me vandaag dat de Haagse najaarskermis op het Malieveld dit jaar niet door gaat. De Heren Staten zien er geen heil in nu er door de pest nauwelijks kramen verhuurd worden. Iedereen is toch bang voor besmetting. Laten we hopen dat de Hofkermis volgend voorjaar wel gewoon doorgang kan vinden, want de kermis is toch altijd de leukste tijd van het jaar.

Nu David op weg is, is het hier in huis wel saai. Het is fijn om het rijk alleen te hebben, maar als David thuis is, heb ik toch meer aanloop en aanspraak. Maar goed, ik heb vandaag erg mijn best gedaan in het huishouden. Daarna ben ik met de kinderen naar tante Annetje en Jaccomijntje gelopen om de zinnen even te verzetten. We mochten daar op de avondportie blijven, dus dat scheelde mij weer een hoop gedoe.

Na thuiskomst heb ik de kinderen gelijk naar bed gebracht. Nu zit ik hier alleen aan de keukentafel te schrijven. Ik zou laat naar bed kunnen gaan en nog van alles kunnen doen, maar nu ik die vrijheid heb, weet ik eigenlijk niet zo goed wat ik ermee moet. Eerlijk gezegd verveel ik me een beetje.

Davids dagboek

Het weer van 22 september 1624:
“Schoon ende droog weder, doch stofregende aen den Naermiddag een weijnigh.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag