“Schoenmaker kwam een paar nieuwe schoenen brengen.”

Den Haag, donderdag 19 september 1624

Ik ben jaloers! David gaat naar de Amsterdamse kermis om er vrienden en familie te bezoeken. Ik zou graag meegaan, maar ja, ik ben net terug van mijn speelreisje naar Amsterdam en er moet tenslotte iemand thuis blijven om voor de kinderen te zorgen.

David liep vandaag een rondje door Den Haag om vrienden en kennissen op de hoogte te stellen van zijn aanstaande vertrek. Dan hebben ze even de tijd om brieven te schrijven of pakjes af te geven die hij op zijn beurt in Amsterdam voor hen zal afleveren. Zo helpen we elkaar. We kunnen onze spullen ook op een andere manier versturen, maar dit is sneller en veiliger. Ander loop je toch het risico dat je brieven en spullen niet aankomen. En dat willen we niet.

Ik heb echt mijn best gedaan, maar ik heb maar weinig werk afgekregen vandaag. Het was weer eens een komen en gaan van mensen: mijn broer Steven, broer Hendrik uit Delft, Breckerveld, en ook nog eens de schoenmaker die een paar schoenen voor David kwam brengen.

Hopelijk mag ik binnenkort een nieuw paar schoenen voor Adriaan laten maken. Hij groeit de laatste tijd zo snel! Ik zal het David vragen als hij straks thuiskomt. Hij is vanavond bij Breckerveld te gast, in gezelschap van twee Arnhemse vrouwspersonen.

Schoen
Kinderschoenen

Het weer van 19 september 1624:
“Voormiddag zuer, doch voort den naer middag over heerlijck ende schoon weder, met warmen sonneschijn.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag