“Oom Simon ligt aan de pest.”

Den Haag, dinsdag 17 september 1624

Tante Annetje kwam vandaag langs om verslag te doen van haar wedervaren in Delft. Ze was er op bezoek bij haar broer Simon. Oom ligt al een paar dagen aan de pest. Net als zijn zwager, maar die is er nog slechter aan toe. Hij is in het pesthuis opgenomen. Dat loopt maar zelden goed af.

Vannacht bleef Breckerveld bij ons logeren. Zijn vrouw Jenneke heeft een nicht uit Arnhem te gast en hun huis aan het Achterom is te klein om er drie personen te slapen te hebben. Ik vind het allemaal best: van Breckerveld heb je nooit echt last en hij brengt eigenlijk altijd wel wat gezelligheid met zich mee. Vanavond voor het slapengaan heeft hij met Adriaan, Sara en ons kleine Roeltje gestoeid: zij schaterden het uit van plezier. Zelfs David kon een glimlach niet onderdrukken.

Het weer van 17 september 1624:
“Schoon weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag