“De professor is liever gezond zonder geld, dan dood met.”

Den Haag, zondag 15 september 1624

Vanochtend zijn we met z’n allen naar de Kloosterkerk geweest en vanmiddag gingen we naar de Grote Kerk. Daarna heb ik Adriaan, Sara en Roeltje meegenomen naar tante Annetje. Dat is voor ons allemaal leuk: tante ziet haar kleinkinderen graag, er valt in de herberg van alles te ontdekken en ik kan ondertussen lekker met Jaccomijntje kletsen. David wandelde onderwijl met mijn broer Steven door Den Haag. Naderhand kwam hij ons halen en we hebben thuis gezamenlijk een boterham gegeten.

David vertelde me dat ene professor Meurskens met zijn gezin vanuit Leiden naar Wassenaar gevlucht is om zo de pest te ontlopen. De hoogleraar loopt zo wel een kwart jaar traktement mis. Maar hij is liever gezond zonder geld, dan dood met.

Boterham
Davids dagboek

Het weer van 15 september 1624:
“Heerlijck, fris ende somer-weder, ende was veel volx op de been ende wandelen.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag