“Het is alweer vroeg donker.”

Den Haag, donderdag 12 september 1624

David was bijna de hele dag thuis omdat hij zijn leerlingen een speeldag had gegeven. Hij heeft nieuwe prijsjes gemaakt, die zijn pupillen kunnen winnen met schrijfopdrachten. Verder heeft David een gedicht geschreven en een landschapje getekend. Dat tekeningetje heb ik op zijn verzoek naar Breckerveld gebracht. Die kwam in de vooravond in ruil daarvoor een lijstje brengen dat David aan hem gevraagd had. Breckerveld is gebleven tot het donker werd en Jenneke hem kwam halen. Ik vind zijn verhalen altijd leuker dan die van oom Adriaan bedenk ik nu: Breckerveld vertelt tenminste over mensen die ik ken.

David is nu bij tante Annetje en Jaccomijntje op de portie. Het is alweer vroeg donker, dus de avonden beginnen weer saai te worden. Ik ga maar eens vroeg naar bed. Hopelijk huilt Roeltje niet te veel vannacht en kan ik rustig doorslapen.

Davids dagboek

Het weer van 12 september 1624:
“Veranderlijck weder, voormiddags van smorgens vroeg af, meesten tijt regenende ende naermiddags fray weder, ende begon nu al wat koel ende herfstachtig te worden.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag