“Het dochtertje van meester Simon Frisius is overleden.”

Den Haag, dinsdag 10 september 1624

Ik ben de deur niet uit geweest en ook David was de hele dag thuis. Meestal gaan we dan lopen kibbelen, maar vandaag ging het best goed. Het gaat goed zolang we ons maar niet te veel met elkaar bemoeien, merk ik.

David was de hele dag in de weer met het maken van prijsjes voor zijn school. Die kunnen zijn pupillen verdienen als ze hun schrijfopdrachten goed afronden. Tussendoor heeft hij gedichten geschreven en ook nog een half uurtje op zijn viool gespeeld.

Zelf was ik druk met het huishouden en de kinderen. Mijn aandacht ging vooral uit naar Roeltje. Maar ik klaag niet, hoor. Vandaag kwam namelijk het bericht dat het dochtertje en enig kind van meester Simon Frisius, graveur en kennis van David, aan de pest is overleden. Dit verschrikkelijke nieuws maakt dat ik – ondanks alle drukte – toch dankbaar ben dat wij met z’n allen gezond zijn.

Het weer van 10 september 1624:
“Heerlijck schoon weder, tegen de avont doch donckerachtig dreijgende te regenen.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag