“Tante Annetje heeft wel zes kinderen opgevoed.”

Den Haag, maandag 9 september 1624

Vanochtend kwam Jaccomijntje langs om ons kleine Roeltje te zien. Ze bracht namens tante Annetje een klein konijntje voor ons mee. Het is bijna spijtig dat het beestje op een gegeven moment toch in de pot zal belanden. Jaccomijntje en ik zijn samen met de kleine meid een stuk gaan lopen over de markt en de groenmarkt. Best leuk, maar het was een heel gesjouw met zo’n kindje op mijn arm. Overigens vond Jaccomijntje dat ik het heel goed deed met Roeltje. Niet dat zij er nou zoveel verstand van heeft, maar ik vond het toch fijn om te horen.

Vanmiddag kwam tante Annetje ook nog even aan om Roeltje te zien. Ze vindt dat het heel behoorlijk gaat. Uit haar mond wil dat wel wat zeggen; zij heeft tenslotte haar eigen vijf kinderen en Jaccomijntje opgevoed.

Het weer van 9 september 1624:
“Heerlijck droog, heet ende schoon weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag