“Ik ben alleen met het kleine gespuis.”

Den Haag, vrijdag 6 september 1624

Met twee extra kinderen over de vloer is het hier best wel druk. Maar Adriaan en Sara hebben er veel plezier in om met Eva’s kleintjes te spelen, dus ondertussen kunnen zuster Eva en ik lekker kletsen. Ze heeft me uitgelegd hoe ik straks ons klein Roeltje moet verzorgen als ze hier in huis komt wonen. Want dat staat toch te gebeuren binnenkort. Ik vraag me af of ik goed voor zo’n klein kindje kan zorgen, maar volgens Eva zal het allemaal wel goed komen.

David en Eva zijn nu bij oom Adriaan op de portie te gast. Dus ik heb alleen gegeten met al het kleine gespuis. Dat is min of meer goed gegaan, maar liever had ik bij de volwassenen aan tafel gezeten om te luisteren naar hun gesprekken over deze droefblijde tijd.

Het weer van 6 september 1624:
“Weder als boven.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag