“We varen met de schuit van Leiden naar Amsterdam.”

Den Haag, zondag 25 augustus 1624

Ik had gisteravond net zo goed op kunnen blijven, want David besloot nog even op zijn kantoor op zijn viool te spelen. In het donker welteverstaan. Een heel uur lang! Als klap op de vuurpijl kwam Breckerveld nog langs en hebben ze dik een uur zitten praten over van alles. Toen was het helemaal gedaan met mijn rust.

Maar nu moet ik ophouden met mopperen, want straks vertrekken Jaccomijntje en ik met de schuit via Leiden naar Amsterdam. Vanochtend ben ik nog naar de Kloosterkerk geweest en daarna heb ik de kinderen naar tante Annetje gebracht. Sara blijft daar de komende dagen bij haar logeren en Adriaan slaapt als het goed is gewoon thuis. Ik ben benieuwd hoe David het vindt om zelf voor zijn zoon te zorgen. Maar laat ik me daar nu maar even geen zorgen over maken.

Ik ga nu gauw even de laatste dingen inpakken.

Het weer van 25 augustus 1624:
“Heet ende soel weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag