“Sara huilde dat het een aard had.”

Den Haag, dinsdag 20 augustus 1624

Onze Sara is tegen de rand van een schoolbank gevallen. Het gebeurde op het schooltje van David. Nu heeft ze een gat in haar hoofdje, net boven haar linkeroor. Het arme kind! Ze bloedde als een rund en ze huilde dat het een aard had. Ik heb een paar lappen rond haar gehavende hoofdje gewikkeld. En nu maar hopen dat de wond snel heelt….

We kregen vandaag bericht dat in Tiel de sterfte aan de pest momenteel heel erg is. Ze hebben het in dat stadje toch al niet gemakkelijk want de Spaanse vijand ligt aan de andere kant van de Waal op z’n kans te wachten, dus ook dat geeft een hoop onrust. De Spanjaarden hebben er al verschillende huizen geplunderd.

Ondertussen blijft David maar anagrammen schrijven op C.R. en ommetjes lopen rond het Voorhout. Zou hij enige kans maken bij deze juffer?

Het weer van 20 augustus 1624:
“Voormiddags veranderlijck ende regenachtig weder, doch daernaer tot den avont toe helder ende schoon weder met sonneschijn.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag