“Ik heb met Jaccomijntje en tante zitten kletsen.”

Den Haag, zondag 18 augustus 1624

De preek van dominee Rosaeus werd vanochtend voortdurend verstoord door het gedrag van een hofdame uit het gevolg van de gravin van Culemborg. De dame zat maar te gniffelen en te lachen. Het was overduidelijk dat de dominee zich ergerde. Om een gegeven moment hield hij het niet meer en gaf hij haar een berisping. De hele kerk was er stil van. Bij de hofdame stond het schaamrood op haar kaken: ze was tot de orde geroepen ten overstaan van half Den Haag!

De middag hebben de kinderen en ik bij tante Annetje doorgebracht. Adriaan en Sara hebben er lekker gespeeld en ik heb met Jaccomijntje en tante zitten kletsen. Rond etenstijd kwam David ook langs voor de avondportie. Jacob, tantes zoon, lag ondertussen op bed met koorts. Ik hoop maar dat het niets ernstigs is.

Het weer van 18 augustus 1624:
“Fris ende heerlijck weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag