“Ze dachten dat wij lichte vrouwen waren!”

Den Haag, vrijdag 16 augustus 1624

Ik ben eruit! Eindelijk weet ik welke naam bij de sterretjes in Davids dagboek hoort! Het gaat om ene C.R., ofwel Catharina Gijsbertsdr Ruijs. Hoe ik erachter ben gekomen?! Tsja, David was vanochtend nogal druk met dichten, dus toen hij naar zijn school was, ben ik in zijn nieuwe papieren gedoken en daar zat een anagram tussen met de naam van deze juffer.

Dat was trouwens niet het enige spannende van vandaag. Vanavond hadden we Breckerveld en Jenneke te gast voor een maal met snoek. Na het eten zijn we met elkaar nog een stuk gaan lopen over het Voorhout en het Buitenhof. Daar werden we ineens gevolgd door zeven lakeien en andere vagebonden die dreigden ons te stenigen, omdat ze dachten dat Jenneke en ik lichte vrouwen waren. Nou vraag ik je?!

Gelukkig konden we via de Halstraat ontsnappen naar de Hoogstraat. Daar hebben Breckerveld en Jenneke nog zeker twee uur bij ons in de keuken gezeten tot het canaille weer verdwenen was. Het gespuis is net eindelijk weg, dus nu zijn Herman en Jenneke naar huis en wij kunnen naar bed. Ik hoop dat het lukt om in slaap te vallen: ik zit nog na te trillen van de schrik.

Looproute

Het weer van 16 augustus 1624:
“Schoon getempert weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag