“Tante Annetje stelde voor om een pastei te maken.”

Den Haag, woensdag 7 augustus 1624

Tante Annetje vereerde ons vandaag met een gevild konijn. Heel lief natuurlijk, maar dan moet je ook wat met zo’n beest. Dus hebben David en ik besloten voor morgenmiddag wat mensen op de portie uit te nodigen.

David is gelijk op pad gegaan om onze gasten te inviteren. Zo heeft hij de moeder van Jenneke overgehaald om een paar dagen extra in Den Haag te blijven. En ondertussen ben ik naar tante Annetje gelopen om haar om een goed recept voor konijn te vragen.

Tante raadde me aan om een pastei maken. Daarvoor moet ik het konijn eerst schoonmaken en met zijn hoofd tussen zijn poten in twee kommen water en een kom azijn stoven. Dus dat heb ik vanavond eerst maar eens gedaan. Ik heb peper, kruidnagel, nootmuskaat en wat foelie toegevoegd. Het ruikt nu al heerlijk.

Recept

Het weer van 7 augustus 1624:
“Fris, edoch somber weer zonder sonneschijn al den dag.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag