“Het was een muzikale bedoening.”

Den Haag, dinsdag 6 augustus 1624

Oom Simon van Overschie kwam ons het laatste nieuws uit Delft brengen: vandaag zijn in Delft 38 personen begraven. Ze zijn allemaal gestorven aan de pest. Het lijkt steeds erger te worden met die nare ziekte.

David heeft vanmiddag een half uur lang viool gespeeld op zijn comptoir. Gelukkig wordt hij wel steeds beter. Vanavond was het op de Vijverberg ook al een muzikale bedoening. Ik heb met de kinderen een tijdje naar een trompettist staan luisteren. Het was vrolijke muziek en het leidde de gedachten even af van die vreselijke pest. Adriaan en Sara stonden in hun handen te klappen van plezier.

Daarna moesten we ons haasten omdat ik de avondportie op tijd klaar moest hebben. Ik klaag natuurlijk wel dat David veel van huis is, maar als hij ineens wel thuis eet, vind ik dat niet altijd even handig.

Davids dagboek

Het weer van 6 augustus 1624:
“Schoon aengenaem ende getempert heerlijck fris weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag