“Ik kan me wel voorstellen dat David zo veel op pad gaat.”

Den Haag, maandag 5 augustus 1624

Jenneke Arents, Breckervelds huisvrouw, kwam vanmiddag langs voor een praatje, en ook Jaccomijntje was hier een poosje. We hebben gedrieën lekker in de keuken zitten kletsen. Over mannen natuurlijk.

David at vanavond bij Breckerveld en nam bij terugkomst broeder Hendrik uit Delft mee die hier vannacht blijft logeren. In zijn geval vind ik dat nooit een probleem. Mijn oudste broer is zo makkelijk. En hij heeft tenminste ook een beetje oog voor mij, Abraham en de kinderen. Dat kun je van David niet zeggen.

Maar goed, David zit dan ook dag in dag uit met ons opgescheept. Ik kan me eigenlijk wel voorstellen dat hij zoveel op pad gaat: hij wil natuurlijk ook wel eens wat anders horen dan het gezever van een jonger zusje en een paar kleine kinderen. Misschien is het toch wel goed voor hem als hij op zoek gaat naar een nieuwe vrouw.

Davids dagboek

Het weer van 5 augustus 1624:
“Getempert ende schoon weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag