“De goudsmit toonde hen een diamant!”

Den Haag, zondag 4 augustus 1624

Vanmorgen ben ik met David naar de preek van dominee Lamotius geweest, in de Kloosterkerk. Vanmiddag bleef ik met de kinderen thuis. Dat was maar goed ook, want compeer meester Miller kwam langs kwam om ons voor de avondportie uit te nodigen. Wij zijn om 8 uur naar compeer gelopen en hebben daar een maaltijd genoten van Turkse bonen en een broeder. Dat laatste is een gekookt brood, heel lekker.

Tijdens de maaltijd hebben we aangename gesprekken gevoerd. Zo vertelden David en meester Miller dat ze vanmiddag samen een wandeling maakten langs het Malieveld en op de terugweg op het Voorhout bij meester Pieter Jongeman de goudsmid van de Engelse koning troffen. Deze goudsmid had hen een heel kostbare diamant getoond. Een echte diamant!

Om tien uur heeft David mij thuisgebracht. Zelf is hij nog een geheimzinnig wandelingetje aan het maken.

Het weer van 4 augustus 1624:
“Schoon getempert weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag