“David is met de schuit naar Delft.”

Den Haag, vrijdag 2 augustus 1624

Vanmiddag voor een boodschap geweest bij Breckerveld aan het Achterom. Hij was samen met Jenneke, haar moeder en haar broer Herman druk doende zijn nieuwe huis met winkel op orde te krijgen. Ik heb me maar snel uit de voeten gemaakt; voor je het weet sta je zelf ook weer met een bezem in je hand.

Jenneke liet me een briefje van mijn broer Hendrik uit Delft lezen met het verzoek of David vandaag uit Den Haag naar Delft wilde komen. Aan mij de eer om de boodschap over te brengen. Gelukkig was ik het niet vergeten.

David is net met de schuit naar broer Hendrik vertrokken en blijft daar vanavond ook slapen. De kinderen en ik hebben nu heerlijk het rijk alleen. Ik heb een grote emmer water voor ze op het plaatsje gezet zodat ze vanavond een beetje vertier én verkoeling hebben. Dat wordt natuurlijk een grote bende, maar tegen de tijd dat David terug is, zal alles wel weer gedroogd zijn. Althans dat hoop ik maar.

Davids dagboek

Het weer van 2 augustus 1624:
“Het was alnoch versmacht ende goet weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag