“Breckerveld en Jenneke zijn verhuisd naar het Achterom.”

Den Haag, dinsdag 30 juli 1624

Bah, de hitte is weer terug. Daarom heb ik vandaag alleen maar een beetje in huis gerommeld en met de kinderen gespeeld. David is met name met zijn poëzie en viool bezig geweest. En na de portie hebben we met elkaar Psalm 51 gezongen.

Klein nieuws: mijn broer Steven is vandaag teruggekeerd in Den Haag nadat hij drie weken lang op dienstreis was met zijn baas, rekenmeester Ventarius Riccen. Ze hebben samen heel Zuid-Holland doorgereisd om de tienden te verpachten.

Breckerveld en Jenneke zijn verhuisd van de Venestraat naar het Achterom. Hun huisbaas, De Geus, wilde meer huur zien nu Jenneke bij Herman inwoont, maar daar was Herman het niet mee eens. Nu wonen ze dus ietsjes verderop. Op zich wel verstandig, want het nieuwe huis heeft een winkelruimte waarin Herman zijn tekeningen en graveersels kan verkopen. Bovendien is hij van plan op zolder een glasoven te plaatsen, zodat hij niet telkens naar Delft hoeft om zijn glaswerk te laten bakken.

Achterom

Het weer van 30 juli 1624:
“Al eenderleij heet ende benout weder, met groote droogte.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag