“Jaccomijntje heeft – met deze hitte – een kersentaart gebakken.”

Den Haag, vrijdag 26 juli 1624

Weer zo’n hete dag! Ik kreeg werkelijk niets gedaan en ik heb zoveel mogelijk bij tante Annetje onder de poort gezeten. Daar is het tenminste nog een beetje koel. Jaccomijntje heeft veel minder last van de hitte: zij stond vanmiddag gewoon een taart te bakken. Ze is niet goed snik, maar hij was wel lekker!

We hebben de taart vanavond aangesneden in gezelschap van een aantal heren die in het logement van tante Annetje verblijven. Althans, tante Annetje en David waren met de heren in gesprek, terwijl Jaccomijntje en ik ons op de achtergrond hielden. Het was bijzonder om een beetje mee te kunnen luisteren naar het gesprek van zo’n voornaam gezelschap.

Hierbij Jaccomijntjes recept voor kersentaart:
“Neem mooie kersen. Nadat je een korst gemaakt heb, bedek je de bodem met suiker en leg je er een laag kersen op, vervolgens weer een laag suiker en kersen, tot de taartkorst gevuld is. Vergeet niet er kaneel over te strooien. Dek het toe en bak het gaar.”

Recept

Het weer van 26 juli 1624:
“Hittig, bang ende zoel weder als boven.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag