“Veel wijzer word ik niet van Davids dagboek.”

Den Haag, donderdag 18 juli 1624

Sta ik net een goede pot pap voor de kinderen te koken, wordt er aangeklopt door ons nichtje Anneke van Overschie. Zij bleek de kinderen te komen halen voor de middagportie bij nicht Odilia van Overschie, omdat David daar ook was. Dat kwam voor mij nogal als een verrassing, want voor zover ik wist zou David naar Delft zijn gegaan. Maar, dat was, zo hoorde ik later van David, vanwege het slechte weer niet doorgegaan en toen was hij bij mijn naamgenote langsgelopen voor een praatje. Odilia is peettante van onze Sara en was blijkbaar nogal geïnteresseerd geweest hoe het met de kleine ging. Vandaar dat ze Adriaan en Sara liet halen. Meer pap voor mij dus…

Ook bood het mij de gelegenheid om tijdens het schoonmaken van zijn comptoir weer eens in Davids dagboek te neuzen, al word ik daar toch niet veel wijzer van. Al zijn wandelingen staan beschreven, maar telkens als het echt interessant wordt, noteert hij sterretjes in plaats van een naam. Ik weet dus niet of de sterretjes nog steeds juffer S.G. betreffen of een nieuwe liefde.

Het weer van 18 juli 1624:
“Veranderlijck weder met veel regens.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag