“Tot voor kort vrijde Sara ook met Caspar de Toortsenmaker.”

Den Haag, zaterdag 13 juli 1624

David is nog steeds met zijn inventaris bezig en beetje bij beetje begint hij weer iets vriendelijker tegen me te doen. Vanavond was tante Liesbeth hier voor een praatje. Ze vertelde honderduit over de feestelijkheden rond de bruiloft van haar zuster Sara; onder andere dat de bruidegom, Abraham Borremans, eergister dronken aan de dis was verschenen. Nou, dat snap ik wel. Tot voor kort vrijde Sara niet alleen met Abraham maar ook nog met Caspar de Toortsenmaker, dus dat lijkt me voor de bruidegom niet de beste start van zijn huwelijkse leven.

Met onze eigen Abraham lijkt het overigens goed te gaan op het moment. Hij is nu in de leer bij Breckerveld en lijkt zich daar gelukkig redelijk koest te houden. Hij voelt zich waarschijnlijk prettiger hier in Den Haag dan van God en iedereen verlaten in Arnhem. Het is in ieder geval fijn om me even geen zorgen over hem te hoeven te maken. Ik heb genoeg aan mijn hoofd.

Het weer van 13 juli 1624:
“Schoon ende droog weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag