“David heeft vandaag geen woord tegen me gezegd.”

Den Haag, donderdag 11 juli 1624

David en ik zien elkaar nauwelijks deze dagen. Vanochtend is hij vanuit Delft direct naar zijn school gegaan, vanmiddag heeft hij de hele middag in zijn comptoir zitten lezen en vanavond was hij op de portie uitgenodigd bij tante Liesbeth. Tante organiseerde een diner om het voorgenomen huwelijk van haar zuster Sara te vieren. Om elf uur kwam David thuis en hij ging zo snel mogelijk te bed. Hij heeft de hele dag nog geen woord tegen me gezegd.

Van Jaccomijntje heb ik ook niets meer vernomen, dus uiteindelijk heb ik de hele dag in mijn eentje met Adriaan en Sara doorgebracht. Moet ik mijn broer David mijn verontschuldigingen aanbieden? Ik ga er eens een nachtje over slapen.

Het weer van 11 juli:
“Heerlijck droog ende warm weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag