“We zaten in de Kloosterkerk recht tegenover de Winterkoning.”

Den Haag, woensdag 10 juli 1624

David en ik praten nog steeds niet met elkaar. Gelukkig is broer Hendrik vannacht blijven slapen en hij is bijna de hele dag gebleven. Dat maakte de sfeer in huis in ieder geval wat dragelijker. Hendrik is sowieso veel aardiger dan David; misschien moet ik maar bij hem en zuster Eva en Delft gaan inwonen. Als ze me willen hebben tenminste…

Het was vandaag Vast- en Biddag dus we zijn tot twee keer toe naar de Kloosterkerk geweest. De tweede keer zaten we weer recht tegenover de koning van Bohemen. Nadat mijn broers een wandelingetje hadden gemaakt kwamen ze thuis om een mand brood met boter te eten. Hendrik ging aan het eind van de middag weer terug naar Delft. Tot mijn vreugde heeft hij David meegenomen. Hoe minder David en ik elkaar momenteel zien, hoe beter.

De Winterkoning

Het weer van 10 juli 1624:
“Het weder was al dien dag over heerlijck, met geduijrigen sonneschijn, ende getempert licht, verkoelt door een noort oost windeken.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag