“David was een beetje onwel.”

Den Haag, vrijdag 5 juli 1624

Vandaag hadden we onze wasvrouw Aagje over de vloer. Zij hielp me met het wassen van al ons linnengoed. Daar was het een mooie dag voor, want met dit zomerse weer droogt alles lekker snel. David was intussen een beetje onwel en heeft de hele dag wat lamlendig rondgehangen en in zijn Franse boek van Michel de Montaigne gelezen. Volgens mij stelt hij zich een beetje aan.

Tussendoor kwam Breckerveld nog langs voor een praatje. En later ook mijn broer Steven. Steven is klerk bij meester Ventarius Riccen, lid van de Rekenkamer, en kwam vertellen dat hij een paar dagen met zijn meester op dienstreis gaat naar Gouda. Ik zou willen dat ik mee mocht.

Overigens voelde David zich vanavond ineens weer fit genoeg om op zijn comptoir fluit en viool te spelen, en hij is nu voor een praatje naar tante Annetje. Zoals ik al schreef: aansteller.

Het weer van 5 juli 1624:
“Weder als boven edoch zoelder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag