“Tante schotelde ons een excellente snee zalm voor.”

Den Haag, donderdag 4 juli 1624

Vanochtend hebben we met zuster Eva gewandeld over het Noordeinde en we gingen via het Kloosterpaadje weer terug naar de Hoogstraat. Daarna nodigde tante Annetje ons allemaal uit voor een noenmaal. Ze schotelde ons een plak excellente zalm voor. Mijn broer David had de hele dag goede zin: hij had allerlei praatjes over een reis die hij van plan is naar West-Indië te maken. Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren, maar geestig was het wel. Na het middagmaal hebben we met het hele gezelschap zuster Eva naar de schuit gebracht.

Ik ben daarna gauw naar huis gegaan om alles weer op orde te brengen na het logeerpartijtje, terwijl David met tante Annetje nog een ommetje maakte. Ze zijn bij oom Palesteijn getrakteerd op boter, kaas en bier. Dat was voor David blijkbaar meer dan voldoende, want hij heeft hier alleen nog maar een paar stukjes kruidkoek willen eten.

Hij is nu bij Breckerveld. Ik heb soms de indruk dat hij er alles aan doet om zo min mogelijk thuis te zijn. Daarom is het jammer dat zuster Eva terug is naar Delft. Ik vond het fijn om haar als gezelschap te hebben.

Plooischotel
Recept

Het weer van 4 juli 1624:
“Schoon, helder, heerlijck ende lieflijck weder, zeer getempert, met geduerigen sonneschyn.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag