“David speelde viool.”

Den Haag, woensdag 3 juli 1624

Het regende vandaag bijna de hele dag, maar dat vonden zuster Eva en ik helemaal niet erg. We hebben vanochtend uren zitten kletsen, terwijl de kinderen zich met elkaar vermaakten. Adriaan en Sara speelden vadertje en moedertje met kleine Sara als kind. Het was fijn om eens wat langer met Eva te kunnen praten. Ik kom geregeld bij haar en Hendrik in Delft over de vloer, maar dan zijn we altijd in groot gezelschap en van een echt gesprek komt het dan niet. Nu hebben we van alles besproken, van mijn broers tot de pest en van het huishouden tot ons religieuze leven.

Vanavond zijn David, Eva en ik bij Breckerveld en zijn huisvrouw Jenneke op de portie geweest. We hebben daar psalm 51 gezongen terwijl David viool speelde. We zijn net thuis. Het is al 12 uur, hoor ik, dus gaan we maar gauw naar bed.

Het weer van 3 juli 1624:
“Regende vrij dapper ende lange van den morgen vroeg af meest al den dag over, met duijster-graeu ende zuer weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag