“Mijn schoonzuster Eva en kleine Sara logeren bij ons.”

Den Haag, dinsdag 2 juli 1624

Gezellig! Mijn schoonzuster Eva uit Delft logeert een paar dagen bij ons in Den Haag. Ze is hier met haar kleine Sara. Ik heb vanavond meteen een lekker maaltje gemaakt: snoek met een slaatje. Vanavond is ze met David op pad om wat Haagse kennissen te begroeten. Ondertussen pas ik hier op haar Sara. Ze is inmiddels dik drie maanden oud. Onze eigen Sara is helemaal verrukt om haar kleine naamgenootje over de vloer te hebben. Zeker als de kleine Sara naar haar begint te kirren.

Het laatste nieuws: Jenneke is vanavond eindelijk weer teruggekeerd van haar moeder in Arnhem. Het heeft even geduurd, maar Breckerveld heeft weer z’n eigen vrouw over de vloer, zoals het hoort.

Het weer van 2 juli 1624:
“Fris ende soel wederken met ongeduerigen sonneschijn, dreygende tegen de avont ende nacht te regenen.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag