“David heeft Abraham op de schuit gezet.”

Den Haag, donderdag 27 juni 1624

Och, wat verschrikkelijk! David ging vandaag naar Hendrik in Delft om ons opstandige broertje Abraham uit zijn gevangenschap te verlossen. David heeft hem stevig terecht gewezen en uitvoerig toegesproken, zo vertelde hij. De strekking van zijn verhaal was dat Abraham voortaan deugdzaam moet leven en gehoorzaam moet zijn. Vervolgens moest Abraham David op schrift vergeving vragen.

Daarna heeft David Abraham op de schuit naar Den Haag gezet, opdat ik hem van kop tot teen kon wassen, maar zover is het nooit gekomen. Eenmaal in Den Haag aangekomen is Abraham aan ons huis voorbijgegaan en heeft zich linea recta bij oom Adriaan gemeld om daar te kunnen blijven slapen. Onze wegloper is zijn belofte om zijn leven te beteren dus wel heel erg snel vergeten. David wordt er moedeloos van. En ik eerlijk gezegd ook.

Het weer van 27 juni 1624:
“Soel ende heet weder, gaende tegen de nacht ten 9 1/2 uijre af met eenen swaren regen, doch niet lang duerende, dewelcke tegen de naernacht zig nochmaels vernieude.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag