“Het blijft vervelend die luizen.”

Den Haag, woensdag 26 juni 1624

Ik heb vandaag maar weer eens de luizenkam door de haren van de kinderen gehaald. Adriaan en Sara liepen zo op hun hoofd te krabben, dat het wel tijd werd.

Het enige nieuws van vandaag is dat Daniel La Faille, onze buurman, nog steeds ziek is. Dat duurt nu al bijna drie weken en het belooft weinig goeds. David is vandaag bij hem op ziekenbezoek geweest. We dachten eerst dat het de pest was, maar dan was La Faille waarschijnlijk al wel overleden. De pest slaat tenslotte altijd heel snel toe..

Als het op de pest aankomt is het de laatste weken in onze directe omgeving redelijk rustig, maar uit andere steden horen we niet zulke goede berichten. De ziekte kan ook hier in Den Haag ineens hard toeslaan. Je weet het nooit.

Luizenkam

Het weer van 26 juni 1624:
“Schoon ende fris weder met een fris regenken des morgens omtrent 8 uijren.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag