“De ringstekers zijn verkleed als Turken.”

Den Haag, dinsdag 25 juni 1624

De Engelse ambassadeur organiseert deze dagen een ringsteektoernooi voor zijn huis aan het Voorhout. Er zijn twee stellages gebouwd als tribune voor de Winterkoning en Winterkoningin, stadhouder Maurits, en voor de andere hoge heren en dames. De dames dragen grote hoeden. Het zijn Indiase zonnehoeden, heb ik me door Jaccomijntje laten vertellen, want ik had geen idee. Ze zien er in ieder geval exotisch uit.

De ringstekers zelf zijn ook verkleed. Er zijn drie equipes van elk acht personen. Het eerste team is verkleed als Turken, het tweede als Amazones en het derde als Romeinse ridders. Ook de paarden zijn versierd. Spectaculair hoor! Er waren heel veel mensen op de been vandaag. Wij zijn gaan kijken met Mr. David du Prez, broer Hendrik, zuster Eva met haar ouders en mijn broer Steven. Maar zoals dat gaat in zo’n menigte, zijn we elkaar halverwege kwijtgeraakt.

Het weer van 25 juni 1624:
“Weder als boven.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag